Chyba jako pierwszy użytkownik forum dostałem parking sensor od firmy blebox. Do tej pory używałem innego produktu również opartego o czujnik ultradźwiękowy, ale w związku z jego mała responsywnością wymagał zmiany.
Zresztą całość wymagała switcha firmy F, stycznika (sklejał się przekaźnik) i wyglądało to tak:

Na początek kilka rzeczywistych zdjęć produktu podczas powrotu do domu:

Całość jest zalana, więc szczegółów nie da się zobaczyć, natomiast to co się rzuca w oczy to spore i porządne złącza. Dodakowo sama kostka jest ze 2 razy cięższa niż kostka RGBW firmy F.
Tak więc zaczynamy podłączanie. Otwieramy instrukcje i wszystko mamy jak na tacy. Niektórzy powiedzą, że jest jedynie w wersji ang, ale nie uważam tego za wadę. Jedynie brak możliwości zmiany progów dla odpowiednich przejść kolorów, co w specyficznych przypadkach może mieć znaczenie. Np. Jeśli chcemy przechodzić przed samochodem w garażu nie możemy ustawić migania na czerwono już przy 50 cm. Warto o tym wiedzieć. W moim przypadku jest dokładnie odwrotnie - potrzebuje "przykleić" się do ściany.
Po podłączeniu otrzymujemy taki o to widok:

Ładujemy do puszki i pierwszy mały zonk. Urządzenie nie zmieści się w puszce.

Chwila pomyślunku i jedziemy dalej ... wersja montażu nr 2.

Wszystko podłączone to możemy zacząć prezentacje:
https://youtu.be/0tpTBTbvmgwW porównaniu do mojego poprzedniego produktu to BleBox Parking Sensor to wyższa liga

Największe zaskoczenie, sensor uruchamia się sam po wykryciu ruchu tak więc mój on/off znajdzie nowe zastosowanie.
Plusy- Bardzo szybkie działanie
- Automatyczne uruchamianie sensora
- Banalnie proste podłączenie
- Solidne wykonanie
- Dodatkowe wyjście (test jutro z pimpkiem)
Minusy- Brak możliwości zmiany progów zadziałania
- Brak możliwości montażu w puszce fi60
Moja ocena 8/10, Polecam!Update: Przyklejanie do ściany działa - jedną kostkę parking sensora już "rozpłaszczyłem"

Mam na tablicy rej. teraz 2 takie kółka od sensora. Przy 1 cm gaśnie listwa LED, ograniczenie czujnika ultradźwiękowego. Na szczęście mam drugą

[/list][/list]