Problem dimmerbox

  • 52 Odpowiedzi
  • 3551 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 25, 2019, 09:24:24 pm »
Mam ustawione zero procent a i tak przy ściemnianiu na koniec ściemniania żarówki się świecą . Ten problem występuje również poczas wyłączania ale w tym przypadku żarówki świecą się jeszcze jaśniej.
*

Offline miru

  • * 9
  • 0
    • Zobacz profil
  • Nazwa i wersja ID: miru
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 26, 2019, 01:43:57 pm »
Zmień w opcjach na źródło nieściemnialne. Jeżeli jest tak samo do sprawdzenia podłączenie L i N.
Pozdrawiam M
*

Offline Patriko

  • Moderator
  • ***** 426
  • 21
    • Zobacz profil
  • Nazwa i wersja ID: Darin/BleBox.eu
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 27, 2019, 07:28:34 am »
Jakiej mocy masz żarówki (łącznie)?
*

Offline k3rnell

  • ** 42
  • 5
    • Zobacz profil
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 27, 2019, 12:22:41 pm »
Mam ustawione zero procent a i tak przy ściemnianiu na koniec ściemniania żarówki się świecą
Prawdopodobnie zbyt małe obciążenie - żarówki świecą przez wewnętrzny filtr EMC.
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 27, 2019, 03:37:29 pm »
Jakiej mocy masz żarówki (łącznie)?
Mam 4 żarówki Led po 8 watów każda
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 28, 2019, 07:57:22 pm »
Zmień w opcjach na źródło nieściemnialne. Jeżeli jest tak samo do sprawdzenia podłączenie L i N.
Pozdrawiam M
Zamieniłem na nieściemnialne i jest tak samo. Sprawdziłem L i N są podłączone prawidłowo . Czy można jeszcze coś innego sprawdzić lub zrobić ??
*

Offline areg

  • * 16
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 28, 2019, 09:11:24 pm »
Na innym ściemniaczu te same żarówki pracują ok?
*

Offline miru

  • * 9
  • 0
    • Zobacz profil
  • Nazwa i wersja ID: miru
Odp: Problem dimmerbox
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 29, 2019, 12:30:21 pm »
To będzie trochę na ślepo, ale trzeba wyeliminować ściemniacz lub instalację
- jeszcze raz sprawdziłbym czy dla wszystkich rodzajów obciążenia ustawionych w aplikacji  jest ten sam efekt
Dla testów oprócz obciążenia nieściemnialnego ustawiłbym ściemnialne z minimalnym poziomem ok 50% i obserwował czy po odcięciu też coś świeci
- odłączyłbym całkowicie przyciski sterujące od kostki i sprawdził to samo z aplikacji
- podłączyłbym ledy bez bleboxa na tym samym obwodzie   
- teoretycznie mało prawdopodobne ale sprawdziłbym co jeszcze jest na tym obwodzie, włącznie z podświetlanymi klawiszami innych lamp , odbiornikami na stałe zasilanymi a odpalanymi np pilotem czujką ruchu itp.
Powodzenia