Loxberry - Vitoconnect

  • 1 Odpowiedzi
  • 755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline carles

  • * 1
  • 0
  • Nazwa i wersja ID: Loxone
Loxberry - Vitoconnect
« dnia: Grudzień 29, 2020, 02:24:54 pm »
Witajcie,

mam problem z uruchomieniem grzania ciepłej wody poprzez Loxberry - Vitoconnect. Korzystam z tego rozwiązania -
https://www.loxwiki.eu/display/LOXBERRY/VitoConnect

Próbuje uruchomić grzanie poprzez wysłanie polecenia z Loxone używając wirtualne wyjście polecenia

Poniżej polecenia jakich próbowałem użyć:

/admin/plugins/Vitoconnect/vitoconnect.php?action=setvalue&option=heating.dhw.oneTimeCharge&active=0

/admin/plugins/Vitoconnect/vitoconnect.php?action=setvalue&option=heating.dhw.oneTimeCharge&active=true

/admin/plugins/Vitoconnect/vitoconnect.php?action=setvalue&option=heating.dhw.oneTimeCharge.active&value=0

Czy ktoś może korzysta z tego rozwiązania i używa heating.dhw.oneTimeCharge.active. Z poziomu oryginalnej aplikacji Viesmanowskiej mogę to zrobić jednak z poziomu Loxone nie działa.

Mój kocioł to Vitodens 222-W

Pozdrawiam
*

Offline TomekWaw

  • ** 61
  • 2
  • Nazwa i wersja ID: Loxone + Loxberry
Odp: Loxberry - Vitoconnect
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2020, 03:31:27 pm »
Z dokumentacji wtyczki wynika, że obsługiwana są w tej kwestii dwie komendy:

/admin/plugins/Vitoconnect/vitoconnect.php?action=setvalue&option=heating.dhw.oneTimeCharge&value=start

/admin/plugins/Vitoconnect/vitoconnect.php?action=setvalue&option=heating.dhw.oneTimeCharge&value=stop